Tanácsok kivehető fogszabályzó készüléket viselőknek

A kivehető fogszabályozó készülék viselése elsősorban este, éjszaka, és az otthoni nappali nyugodt elfoglaltságok, (olvasás, tanulás, TV nézés stb.) idején javasolt. Így akadályozza legkevésbé a gyermeket szokványos tevékenységében, de elérhető a szükséges 10-14 órai viselése, mely nélkül a készülék hatástalan marad.

A legtöbb készüléket nem lehet viselni evéskor, beszéd közben, ezért felesleges ezeket iskolába elvinni. A készüléket mindig alaposan megmosott, tiszta szájba szabad csak behelyezni. A tisztaságot a szülő ellenőrizze rendszeresen. A készülék tisztítását szájból való eltávolítás után mechanikusan kell elsősorban végezni, melynek segédeszköze a fogkefe és a szappan. (nem fogkrém, mert az tönkre teszi a készüléket.)

gyermek fogszabályozás - kivehető fogszabályzó Debrecen - szebbfogsor.hu - Royal-Dent

Használható még a Medical fogszabályozó tisztító és fertőtlenítő tabletta, vagy bármilyen protézis tisztító tabletta, mellyel a felhasználási útmutató szerint legalább hetente egyszer érdemes a készüléket tisztítani, fertőtleníteni.

Használaton kívül a készüléket tartsa a töréseket, sérüléseket megakadályozó kemény, higiénikus műanyag dobozban, megtisztítva és szárazra törölve. Így a készülék szállítása is egyszerű. A készülék hatásos működés érdekében a szülők ellenőrizzék rendszeresen a készülék helyes felhelyezését, fekvését és az orvosi utasítások betartását. Bármilyen probléma esetén, forduljanak azonnal szakorvoshoz, aki segít a probléma megoldásában, ezzel a kezelés hatásos marad, a kezelési idő nem nyúlik meg, a fogszabályozási elváltozás, kezelés, tervnek megfelelően fog megoldódni.

A fogszabályozó készüléket és a gipsz modellt minden ellenőrzés alkalmával kérjük hozza magával!