Fogszabályozás gyerekeknek

Bátran mosolyoghatunk, hiszen a fogszabályozás nincsen életkorhoz kötve

A gyermekek fogszabályozása leggyakrabban kisiskolás korban kezdődik és legtöbbször kivehető fogszabályozó készülékkel történik.

A kivehető készülékek, amelyeket „éjszakai fogszabályzóknak” is szoktak nevezni, igen sokfélék. Céljuk a fogak elrendezése, sorba helyezése és az állcsontok megfelelő viszonyának beállítása.

Leghatékonyabban a vegyes fogazati időszakban tudnak hatást kifejteni, hiszen ekkor a legintenzívebb az állcsontok fejlődése, a gyermek növekedése.

gyermek fogszabályozás Debrecen - Royal-Dent - szebbfogsor.hu

Ha fogszabályozásra van szüksége, lépjen velünk kapcsolatba, és megkeressük az Ön számára legmegfelelőbb időpontot.

Gyakori kérdések

Mikor kell először felkeresni a fogszabályozó szakorvost?

gyermek 7-8 éves kora körül, mivel ebben az életkorban számos dolog még egyszerű eszközökkel és módszerekkel kezelhető. Semmiképp nem kell megvárni a teljes maradó fogazat kialakulását!

Hány éves korig lehet fogszabályozni?

Bármilyen életkorban lehet fogszabályozni, egyetlen feltétele a fogak jelenléte a szájban.

Mennyi ideig tart egy fogszabályozó kezelés?

Ez függ attól, hogy milyen életkorban kezdődik, milyen jellegű és súlyosságú az elváltozás és milyen készülékkel kezeljük a problémát. Átlagosan 1-2 évet vesz igénybe.

Fáj-e a fogszabályozó készülék viselése?

Az igaz, hogy a fogszabályozó készülék pár napig kényelmetlenséget okoz, de a fájdalom ezután a pár nap után enyhül, nagyobb fájdalommal nem jár a viselés.

Milyen gyakran kell fogat mosni, ha felragasztott fogszabályozó készüléket viselek?

Ajánlatos lenne a reggeli és esti fogmosások mellett minden étkezés után fogat mosni. Amennyiben erre nincs lehetőség, alapos öblögetéssel célszerű eltávolítani az ételmaradékot.

Lehet-e fogszabályozóm, ha küzdősportot űzök vagy fúvós hangszeren játszom?

Igen, de erről a kezelőorvost tájékoztatni kell, emellett a küzdősportokhoz ez esetben is elengedhetetlen a fogvédő használata.