Fogszabályozás felnőtteknek

Esztétikus hatás felnőtt páciensek számára

A fogszabályozás felnőttkorban is lehetséges, mi több, pácienseink jelentős része felnőtt és egyre többen keresik fel rendelésünket közülük.

Sokszor a gyermeküket fogszabályozásra kísérő szülők is kedvet kapnak a kezeléshez, máskor, a kezelésen már átesett felnőttek hozzák el gyermekeiket.

Igen népszerű a fogszabályozás a fiatal felnőttek körében, akik gyermekként féltek még eljönni, vagy szüleik elmulasztottak gondoskodni szép és egészséges fogsorukról.

Találkoztunk olyan páciensekkel is, akiknél gyermekkorban elkezdődött ugyan a kezelés, majd valamiért abbamaradt.

Bár a felnőtt és gyermek fogszabályozás alapvetően hasonló, akad néhány markáns különbség köztük.

Alapvető eltérés az, hogy a felnőttek növekedése – így állcsont növekedése is – már befejeződött. A felnőtteket már érinthetik különféle fogágy-betegségek (íny-és csontveszteség) is. Ezen kívül hiányozhatnak fogaik vagy erősen kopottak, kezeltek lehetnek.

Sokszor el sem készíthető megfelelő fogpótlás előzetes fogszabályozás nélkül, de a fogszabályozás jelentősen javíthat a végső eredményen, esetleg a fogpótlást teljesen kiválthatja a fogszabályozás.

Néhány előkészítő fogászati kezelésre szükség lehet fogszabályozása előtt, de felnőtt korban is nyugodtan vágjon bele!

felnőtt fogszabályozás Debrecen - szebbfogsor.hu - Royal-Dent
felnőtt fogszabályozás Debrecen - szebbfogsor.hu - Royal-Dent

Ha fogszabályozásra van szüksége, lépjen velünk kapcsolatba, és megkeressük az Ön számára legmegfelelőbb időpontot.

Gyakori kérdések

Mikor kell először felkeresni a fogszabályozó szakorvost?

gyermek 7-8 éves kora körül, mivel ebben az életkorban számos dolog még egyszerű eszközökkel és módszerekkel kezelhető. Semmiképp nem kell megvárni a teljes maradó fogazat kialakulását!

Hány éves korig lehet fogszabályozni?

Bármilyen életkorban lehet fogszabályozni, egyetlen feltétele a fogak jelenléte a szájban.

Mennyi ideig tart egy fogszabályozó kezelés?

Ez függ attól, hogy milyen életkorban kezdődik, milyen jellegű és súlyosságú az elváltozás és milyen készülékkel kezeljük a problémát. Átlagosan 1-2 évet vesz igénybe.

Fáj-e a fogszabályozó készülék viselése?

Az igaz, hogy a fogszabályozó készülék pár napig kényelmetlenséget okoz, de a fájdalom ezután a pár nap után enyhül, nagyobb fájdalommal nem jár a viselés.

Milyen gyakran kell fogat mosni, ha felragasztott fogszabályozó készüléket viselek?

Ajánlatos lenne a reggeli és esti fogmosások mellett minden étkezés után fogat mosni. Amennyiben erre nincs lehetőség, alapos öblögetéssel célszerű eltávolítani az ételmaradékot.

Lehet-e fogszabályozóm, ha küzdősportot űzök vagy fúvós hangszeren játszom?

Igen, de erről a kezelőorvost tájékoztatni kell, emellett a küzdősportokhoz ez esetben is elengedhetetlen a fogvédő használata.